Granadilla treedt op tegen illegale nederzettingen

Granadilla treedt op tegen illegale nederzettingen

Geschreven op 27-07-2020


De gemeenteraad van Granadilla de Abona (El Médano – Los Abrigos) en de provinciale kustdienst hebben deze week een eerste inspectie uitgevoerd van de illegale nederzettingen in het gebied tussen Agua Dulce in Los Abrigos en La Mareta. De lokale politie vergezelde de leden van de kustdienst met als doel de bewoners te identificeren en een aanstaande ontruiming voor te bereiden.

De schepen voor veiligheid van Granadilla, María Candelaria Rodríguez, wijst erop dat er samen met de rest van de overheidsdiensten is gewerkt aan een oplossing voor dit probleem in de badzones en stranden van de gemeente. Als deze procedure eenmaal is afgerond, is de volgende stap de definitieve ontruiming van deze nederzettingen.

Van de gemeenteraad wordt verwacht dat het binnenkort ook op andere plaatsen aan de kust in actie zal komen, zoals de zone bij de grot van Hermano Pedro en de zones grenzend aan het ‘Instituto de Educación Secundaria’ El Médano en El Topo.

Om dit te doen heeft de lokale overheid samengewerkt met diensten van ‘Costas’ die hebben beloofd dat Granadilla de volgende plaats zal zijn waar ze zullen optreden om de illegale bezetting van de kust te vermijden na de ontruiming van La Caleta in Adeje.