Adeje verbetert de veiligheid op de stranden met 100 ‘slimme’ reddingsboeien

Adeje verbetert de veiligheid op de stranden met 100 ‘slimme’ reddingsboeien

Geschreven op 28-07-2020


De gemeente Adeje verbetert de veiligheid op de stranden van de gemeente met de aanschaf van bijna honderd draagbare, slimme en herbruikbare reddingsboeien die worden geactiveerd bij contact met water. Dit systeem wordt OneUP genoemd en is een reddingsboei die in slechts 4 seconden wordt geactiveerd nadat hij nat is geworden. Het is een Canarisch product met een internationaal patent dat exclusief wordt gedistribueerd door Náutica El Pris voor Spanje en de Verenigde Staten.

Het gewicht van de reddingsboei is 370 gram en is slechts 17 centimeter groot in zijn opgevouwen formaat. Dat maakt het mogelijk om door iedereen op een afstand van maximaal 40 meter te worden gelanceerd en biedt drijfvermogen aan iedereen in nood in het water. Opgemerkt moet worden dat het ook een extra beveiliging is voor het reddingsteam.

Het Rode Kruis Spanje en Salvamento Marítimo hebben deze reddingsboeien ook aangeschaft gezien hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. Volgens het technische team van Náutica El Pris is de reddingsboei 20 keer kleiner dan een normaal exemplaar om hem overal gemakkelijk mee te kunnen nemen. Vroeger was een reddingsboei in een politievoertuig ondenkbaar, ook al waren ze vaak de eersten bij een noodgeval, maar vandaag de dag kunnen ze meerdere exemplaren in het dashboardkastje hebben liggen.