Automaatkraker aangehouden

Geschreven op 29-07-2020
Guy Devos


De Nationale Politie heeft een 33-jarige man gearresteerd, met een politiedossier, als dader van een overval en als vermeende dader van vier andere overvallen, die gepleegd waren op geldautomaten in de hoofdstad Santa Cruz.
Bij de overval heeft hij ongeveer 1.500 euro buit gemaakt, maar richtte voor 3.000 euro schade aan, aan de geldautomaten.

De arrestatie van deze persoon vond plaats in de vroege uurtjes terwijl veel mensen nog lagen te slapen. Gelukkig verwittigde een buurtbewoner de politie en die kwam snel ter plaatse. De overvaller werd op heterdaad betrapt.

De dader, die over een strafblad met gelijkaardige feiten beschikt, ging de geldautomaten te lijf met metalen gereedschap.

De politieagenten troffen de inbreker aan in het lokaal waar de geldautomaat staat. Daar werd hij betrapt met een waterpijptang en ander inbrekersmateriaal die hij in zijn rugzak had verstopt. Hij werd onmiddellijk gelinkt aan vier andere overvallen op geldautomaten in dezelfde omgeving. De man erkende de feiten.

De rechtbank zal zich later uitspreken over deze zaak. Ondertussen zit de dader achter de tralies.