De president zet alles op alles om de Britse beslissing ongedaan te maken

Geschreven op 29-07-2020


De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, verzekerde dinsdag dat het vanuit epidemiologisch oogpunt "nergens op slaat" dat het Verenigd Koninkrijk afraadt naar de Canarische Eilanden af ​​te reizen. En hij heeft verzekerd dat er maximale diplomatieke inspanningen worden gedaan om tot een gunstige overeenkomst te komen.

Torres herinnerde eraan dat het besmettingspercentage op de Canarische Eilanden 2,65 positieven per 100.000 inwoners bedraagt, het op één na beste cijfer in Spanje na Asturië. En dat het besmettingspercentage in het Verenigd Koninkrijk veel hoger ligt.

Ondanks het bovenstaande verzekerde Torres dat hij erop vertrouwt dat de vergaderingen, oproepen en diplomatieke intensivering een gunstige oplossing zullen bieden voor deze situatie, "die ons grote zorgen baart". Hij waardeert ook de steun van de luchtvaartmaatschappijen want zij begrijpen deze maatregel ook niet.

De Canarische Eilanden hebben "ongetwijfeld" internationaal toerisme nodig en de Britse markt is erg belangrijk voor de Canarische Eilanden, evenals de Duitse en Scandinavische markten. Daarom wil men het Verenigd Koninkrijk ervan overtuigen dat er regio’s, zoals de Canarische Eilanden, moeten worden vrijgesteld, omdat de epidemiologische situatie veel gunstiger is dan in de rest van Spanje.