Testen op de luchthaven komt eraan

Testen op de luchthaven komt eraan

Geschreven op 30-07-2020
Guy Devos


De Minister van Volksgezondheid van de Canarische regering, Blas Trujillo, heeft verklaard dat de overeenkomst met de centrale Spaanse regering om toeristen te testen op het coronavirus bij aankomst op de luchthaven bijna is afgerond.
Trujillo legt uit dat andere landen zoals de Tsjechische Republiek en Oostenrijk ook maatregelen nemen in deze richting en benadrukt dat dit voor de Canarische Eilanden een noodzakelijk element is om de huidige maatregelen aan te vullen.

In de laatste ontmoeting met het nationale Ministerie van Volksgezondheid heeft de regering van de Canarische Eilanden een methodologie voorgelegd ter evaluatie. Trujillo geeft aan dat hij optimistisch is omdat hij ziet dat er een ontvankelijkheid is van het nationale ministerie voor deze benadering.

De minister is van mening dat er in recente vergaderingen een grote stap is gezet en daarom vroeg hij de mensen om voorzichtig om te springen met hun woordenschat wanneer ze verwijzen naar de situatie op de Canarische Eilanden, die noch ernstig, noch zeer ernstig is.

‘Onze situatie is niet erg ernstig, In het Verenigd Koninkrijk zijn ze bijna drie keer slechter af dan wij’, zei Trujillo met betrekking tot de controverse over de verplichting die de Britse regering oplegt om bij terugkeer uit Spanje alle reizigers een veertiendaagse opsluiting op te leggen.

De populaire Miguel Ángel Ponce González was van mening dat deze maatregelen, evenals andere, te laat zijn en vroeg om de uitvoering van een totale verplichting voor de maskerdracht. 
Hij zegt dat de tests verplicht hadden moeten zijn vanaf het moment dat de luchthavens werden geopend. De tests zijn niet alleen belangrijk voor de toeristen, maar ook voor de inwoners van de Canarische Eilanden en om te voorkomen dat er een tweede golf-besmetting zou komen.

De regionale president, Angel Victor Torres, waarschuwde dat zijn regering elke beperkende beslissing zal nemen die nodig is als de sanitaire omstandigheden en de epidemiologische evolutie van de COVID-19-pandemie dit vereist.

Hij gaf aan dat familiefeesten, privé-omgang en het ongecontroleerde nachtleven de grootste uitbraken produceren.