Ambachts- en kaasbeurs worden samengevoegd

Ambachts- en kaasbeurs worden samengevoegd

Geschreven op 30-07-2020


De ‘Asociación Cultural Pinolere’ zal de XXXV Ambachtsbeurs en de tiende Kaasbeurs samenvoegen en deze zal doorgaan op 6, 7 en 8 november. Uiteraard met de nodige capaciteitsbeperkingen en de hygiënische voorzorgsmaatregelen die worden opgelegd.

Jesús García, de manager van Pinolere, legt uit dat het doel is om een ​​"face-to-face” en een “virtuele" beurs te organiseren waardoor veel ambachtslieden kunnen overleven die het erg moeilijk hebben. Het idee is om een ​​beurs te houden die is aangepast aan de nieuwe normaliteit, maar vergelijkbaar is met die van de voorgaande jaren. We werken aan het idee dat de tickets dienen om de beurs in beperkte tijdvakken te bezoeken om ervoor te zorgen dat de capaciteitsbeperkingen en de aanbevolen afstand altijd worden nageleefd. Er zullen ook gemarkeerde routes zijn en alles wat vereist is door de huidige regelgeving, legt hij uit.

Aangezien de evolutie van de pandemie niet bekend is, werkt Pinolere ook aan zijn eerste virtuele beurs, die het mogelijk zal maken dat de ambachtslieden hun produkten online kunnen aanbieden en verkopen. Deze verkoop via het internet zal na de beurs worden gehandhaafd aangezien het de bedoeling is om een ​​sector te helpen die het erg moeilijk heeft omdat er bijna geen beurzen of verkooppunten meer zijn.

De beurs zal plaatsvinden in het Etnografisch Park onder het motto "De verborgen glimlach van ambacht en kaas", een knipoog naar de constante aanwezigheid van maskers in het Covid-19-tijdperk. We willen een optimistische boodschap sturen en dat de huidige situatie onze glimlach niet uitwist, benadrukt García.