Londen veroorzaakt annuleringen en nieuwe sluitingen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 30-07-2020


De opname van de Canarische Eilanden in de lijst van regio's die worden afgeraden om naartoe te reizen door het Verenigd Koninkrijk en het opleggen van een quarantaine bij terugkeer, vertraagt ​​het aantal reserveringen voor de herfst en de winter, het hoogseizoen op de eilanden.

En niet alleen van de Britse markt, maar ook van andere Europese landen omdat de burgers schrik hebben dat hun regering in de voetsporen van Boris Johnson zal treden. Door deze situatie willen sommige hotels hun deuren weer sluiten en de hoteliers eisen de uitbreiding van de ERTE om ontslagen te voorkomen.

De annuleringen van reserveringen volgden heel snel na de mededeling van de Britse regering om sinds zaterdag een quarantaine van twee weken op te leggen aan de passagiers die van Spanje komen. Vooral ook omdat de boete voor het niet naleven van de quarantaine meer dan 1.000 euro bedraagt.

De schade is enorm, zegt Nicolás Villalobos, CEO van Be Cordial Hotels & Resorts. Deze maatregel heeft ook enorme gevolgen voor de reserveringen voor de herfst en de winter. Toen we dachten dat we het licht aan het einde van de tunnel zagen, komt het Verenigd Koninkrijk met deze beslissing.

De Canarische Eilanden hadden ongeveer 250 wekelijkse vluchten gepland met het Verenigd Koninkrijk, wat neerkomt op ongeveer 50.000 stoelen. Dit is gedaald tot 22.000 nadat Jet2 en TUI hun vluchten met de Canarische Eilanden hebben stopgezet. Dinsdag vlogen bijvoorbeeld drie Jet2-vliegtuigen leeg naar Tenerife Sur om passagiers op te halen en werd een TUI-vlucht naar Gran Canaria geannuleerd.

Ook op Lanzarote bedragen de annuleringen tussen de 20% en de 25% en hier vertegenwoordigden de Britse toeristen maar liefst 48,28% van het totale aantal toeristen. Een aantal van de hotels, die hun deuren hadden geopend na het geleidelijke herstel van de connectiviteit, sluiten nu weer vanwege het gebrek aan reserveringen.

Dit heeft niet alleen gevolgen voor de hoteliers en het toerisme, maar ook voor de taxichauffeurs, de bars en restaurants en zoveel sectoren meer, het heeft een enorm domino-effect, zegt José María Mañaricua, president van de Federatie van Ondernemers van Gastvrijheid en Toerisme van Las Palmas. Hij waarschuwt dat veel ondernemers, die van plan waren hun winkels in augustus te heropenen, een dergelijke beslissing zullen uitstellen.