Tenerife lanceert een bewustmakingscampagne om infecties te voorkomen

Tenerife lanceert een bewustmakingscampagne om infecties te voorkomen

Geschreven op 31-07-2020


De Cabildo van Tenerife is een campagne gestart die tot doel heeft de bevolking bewust te maken dat "kleine handelingen", zoals het gebruik van mondmaskers en handhygiëne naast het behouden van de sociale afstand, een groot verschil kunnen maken in het beperken van de verspreiding van het virus.

We moeten ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen besmet raken, maar we zijn vooral bezorgd over de oudere burgers vanwege hun kwetsbare toestand, aldus minister Marian Franquet.

Degenen die nog steeds denken dat door niet te voldoen aan de eenvoudige sanitaire en hygiënemaatregelen, zelfs gedurende een paar minuten, er niets kan gebeuren, hebben het mis en deze campagne wil hen ervan bewust maken dat kleine handelingen een wereld van verschil kunnen maken, zowel voor hen zelf als voor de andere mensen.

De campagne wordt gelanceerd op verschillende mupi's langs de openbare weg, evenals via verschillende advertenties op sociale netwerken (Facebook, Twitter en Instagram). In verschillende alledaagse situaties wil men het belang aantonen van het ontsmetten van de handen met gel, het gebruik van het masker en het behoud van de sociale afstand ondanks het feit dat we graag onze familie en vrienden een knuffel willen geven, aldus Franquet.