Geen Mariaviering in Candelaria

Geschreven op 01-08-2020
Guy Devos


Het gemeentebestuur van Candelaria heeft besloten de feestvieringen ter gelegenheid van de ‘Dag van de Maagd’ niet te laten doorgaan vanwege de COVID 19-pandemie. 
De bedevaart die jaarlijks tienduizenden mensen verzamelt gaat dit jaar niet door om mensenmassa’s te vermijden.

Burgemeester, María Concepción Brito, heeft in een persconferentie uitgelegd dat de gezondheid en veiligheid in 2020 een absolute prioriteit hebben op de feesten die midden augustus steeds een massa volk op de been brengen. Zij nodigt daarom de burgers uit om de festiviteiten op een andere manier te beleven, zoals via de televisie, de radio en de verschillende media die door de gemeenteraad zijn voorgesteld.

De Minister van Veiligheid van de eilandregering, Cayetano José Silva Hernández, verduidelijkt dat de feestlocatie in Candelaria tijdelijk verboden terrein zal zijn van 18.00 uur op 13 augustus tot 06.00 uur op 15 augustus.
De TF-28 zal bij deze gelegenheid niet van het verkeer worden afgesneden, maar er zullen in de gemeente geen parkeerplaatsen ter beschikking zijn.
‘We doen een beroep op de individuele verantwoordelijkheid van de mensen die elk jaar naar deze viering afzakken en we hopen dat deze maatregelen een grote menigte zal vermijden’, zegt hij.

Ook de Prior van de Paters Dominicanen en rector van de Basiliek van Candelaria, José Ramón Enjamio, heeft de gelovigen uitgenodigd om de maatregelen die de volksgezondheid op peil moeten houden te respecteren en daarom zal de Basiliek van Candelaria de dienstregeling verlengen van 8 augustus tussen 07.30 en 21.00 uur. De basiliek zal echter niet open zijn na negen uur 's avonds, zoals de vorige jaren in de nacht van 14 op 15 augustus.

‘We doen een beroep op de burgerzin en op de individuele verantwoordelijkheid van de mensen bij deze belangrijke gebeurtenis en we hopen dat de extramaatregelen zullen gevolgd worden door de bevolking’, zegt de burgemeester, María Concepción Brito.