Nog meer overleg

Nog meer overleg

Geschreven op 01-08-2020
Guy Devos


Tenerife intensifieert de contacten met toeristische landen en met de Spaanse regio's.
Sommige contacten zijn tot stand gekomen via gesprekken, zoals die van de president van het eiland, Pedro Martín, met de ambassades van het Verenigd Koninkrijk en Ierland, of via aankondigingen in de media met een groot publiekelijk belang

De minister van Territoriale Planning, Historisch Erfgoed en Toerisme van het eiland, José Gregorio Martín Plata, verzekerde vrijdag dat zijn departement het directe contact met de buitenlandse toeristische - vooral het Verenigd Koninkrijk - heeft geïntensifieerd met als enig doel, de veiligheid van de toerische bestemming, met name de Canarische Eilanden, te beïnvloeden.

Hij heeft ook aangegeven dat er sinds afgelopen weekend, toen Boris Johnson de quarantaine voor al diegenen die uit Spanje vlogen verordonneerde, contact is geweest met verschillende sectoren zoals touroperators, reisagentschappen, vliegtuigmaatschappijen, instellingen en kantoren in het buitenland, om verslag uit te brengen over de werkelijke situatie van de pandemie op het eiland.

Hij voegt eraan toe dat er ook campagnes worden gevoerd, en wel gedurende de hele zomer, om toeristen van het Spaanse vasteland en van de Balearen naar Tenerife te lokken op een zeer aantrekkelijke manier.

Concreet heeft het departement Toerisme van de Canariz-sche Eilanden met dit doel overeenkomsten gesloten met Globalia, Viajes El Corte Inglés, Travelconcept, Destinia, Nautalia en andere grootheden.

Martín Plata heeft verzekerd dat deze campagnes het eiland zullen leiden tot een nobele verhoging van de zichtbare aanwezigheid als veilige vakantiebestemming.