De Canarische Eilanden onderhandelen met de touroperators om PCR-tests uit te voeren

De Canarische Eilanden onderhandelen met de touroperators om PCR-tests uit te voeren

Geschreven op 07-09-2020


De minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, heeft in samenwerking met de zeven eilandregeringen, een gemeenschappelijke strategie gelanceerd om druk uit te oefenen en Madrid ertoe te brengen groen licht te geven om PCR-tests uit te voeren bij de reizigers die aankomen op de Canarische Eilanden.

Het doel is om gans het controlesysteem, de logistiek en zelfs het type test dat zal worden gebruikt als  "pakket" aan te bieden aan Madrid en de goedkeuring te krijgen.

In afwachting van een positief antwoord van de Spaanse regering heeft het ministerie echter een plan 'B' ontworpen dat gezien het naderende winterseizoen urgent is.

Castilla heeft contact opgenomen met de touroperators en luchtvaartmaatschappijen zodat zij degenen zijn die een negatieve PCR-test eisen van de passagiers voordat ze naar de Canarische Eilanden kunnen afreizen. Als tegenprestatie zouden de Canarische Eilanden een nieuwe test doen bij de terugkeer van deze toeristen. Laten we zeggen dat we garanderen dat ze vrij zijn van Covid-19 al ze de eilanden terug verlaten, aldus Castilla.

Het is deze test bij terugkeer die de regering van de Canarische Eilanden samen met de hotels zou betalen. Het ministerie van Toerisme heeft zelfs al een test uitgeprobeerd, geproduceerd door een Europees laboratorium en die in ongeveer vijftien minuten en tegen lagere kosten, betrouwbare resultaten kan geven.

Het doel is om te voorkomen dat er een nieuwe uitbraak kan zijn wanneer het toerisme terug op gang komt die ons naar dezelfde situatie leidt als waarin we ons momenteel bevinden.

Castilla toonde gisteren haar vertrouwen in het verkrijgen van de steun van Madrid maar het naderende Canarische hoogseizoen vereist dat we doorgaan met plan B om het vertrouwen te herstellen met de landen die massaal toeristen leveren.

Opgemerkt moet worden dat de Canarische eilanden de eerste regio was die PCR-tests bij toeristen voorstelde om uitbraken van het virus te voorkomen maar Madrid bleef dit weigeren. Andere landen hebben het idee overgenomen en voeren nu tests uit bij hun toeristen zoals Cyprus, Griekenland of het Caribisch gebied.