Geen controle in Buenavista del Norte

Geen controle in Buenavista del Norte

Geschreven op 08-09-2020
Guy Devos


Er zijn nogal wat klachten over het gebrek van controles op de COVID-19-maatregelen op dit strand van Buenavista omdat verschillende strandgangers op het strand van El Burgado de minimale veiligheidsafstand helemaal niet respecteerden.

Verschillende mensen die het strand wilden bezoeken hebben opgemerkt dat er geen controles werden uitgevoerd gedurende het voorbije weekend op het populaire strand van El Burgado, in Buenavista del Norte.
Nergens waren er waarschuwingsborden te zien en nergens was er maar één iemand te bespeuren die de zaak officieel in het oog hield.
Dit is een abnormale situatie, gezien de coronabesmettingen op Tenerife opnieuw oplopen. De minimale veiligheidsafstand is de maatregel nummer één om de virusbesmetting weg te houden.

Veel van de aanwezigen deden alsof hun neus bloedde. In tegenstelling met Garachico, waar het zeezwembad El Caletón en het gemeentelijk zwembad constant gecontroleerd werden.
Je kon er enkel naar toe met een voorafgaandelijke afspraak en het strand werd afgesloten als de volle capaciteit was bereikt. gdv