Open vuren verboden

Open vuren verboden

Geschreven op 07-09-2020
Guy Devos


De Cabildo (eilandregering) van Tenerife verbiedt open vuren in recreatiegebieden, en werkzaamheden die brand kunnen veroorzaken in het hele risicogebied.

Het Ministerie dat de natuurgebieden en de veiligheid op Tenerife beheert en dat geleid wordt door Isabel García, heeft een resolutie uitgevaardigd waarin, rekening houdend met de meteorologische omstandigheden die in de komende dagen worden voorzien, een vuurverbod afgekondigd.

Mede door de verklaring van de Canarische regering waarin wordt gewaarschuwd op het risico van bosbranden, zijn het gebruik van open haarden in recreatiegebieden, het kamperen in risicogebieden, het verbranden van om het even wat, vreugdevuren en het afsteken van vuurwerk, vanaf 08.00 uur op maandag 7 september 2020 verboden.

Daarnaast zijn werkzaamheden die brand kunnen veroorzaken in het gehele risicogebied, met machines of gereedschappen die vonken of gloeiende elementen kunnen projecteren, zoals gemotoriseerde knippers, lasapparatuur of radiale snijapparatuur, verboden.

Ook de jacht is verboden, met uitzondering van wedstrijden buiten de risicozone.

Wandelen, fietsen of paardrijden langs het netwerk van wandel- of bospaden, georganiseerd door individuen of door actieve toeristische bedrijven is wel toegelaten. gdv