Gearresteerd op Gran Canaria voor het clandestien filmen van vrijende koppels

Gearresteerd op Gran Canaria voor het clandestien filmen van vrijende koppels

Geschreven op 08-09-2020


De afdeling Computercriminaliteit van het provinciaal parket van Las Palmas heeft Javier M.P. ervan beschuldigd met een verborgen camera 39 huurders te hebben gefilmd tussen 2016 en 2018 terwijl ze seksuele handelingen verrichtten. Bovendien werden meer dan 10.000 afbeeldingen in beslag genomen van vrouwen, die hij heeft gemaakt op openbare plaatsen zoals stranden of in warenhuizen op Gran Canaria.

De beschuldigde verhuurde in die periode een kamer van zijn huis aan toeristen. Hij had een gat in de muur gemaakt die de gehuurde kamer scheidde van zijn eigen slaapkamer en een camera geïnstalleerd die op het bed gericht was. Wanneer zijn huurders seksuele handelingen verrichtten, maakte hij de opnames.

Dit ging zo door tot het moment dat de camera door de huurders werd ontdekt. Ze meldden deze gebeurtenissen aan de Nationale Politie en na een huiszoeking kwam aan het licht dat maar liefst 39 mensen het slachtoffer waren geworden van zijn clandestiene opnames en er werden 408 videobestanden in beslag genomen.

Maar zijn criminele activiteit bleef niet beperkt tot zijn huis in Santa Catalina. Zo werden er ook 10.000 foto’s gevonden van vrouwen die werden gefotografeerd op het strand waarbij hij foto’s nam van de borsten, de billen en de benen. Ook maakte hij talrijke video’s met zijn mobiele telefoon.

De openbare aanklager, José Antonio Díez, eist dat hij wordt veroordeeld tot 160 jaar gevangenisstraf, een betaling van 36.000 euro boete en een schadevergoeding van 3,51 miljoen euro aan de slachtoffers.