Toeristische accommodaties ter beschikking stellen voor migranten: een "tijdelijke" formule

Toeristische accommodaties ter beschikking stellen voor migranten: een "tijdelijke" formule

Geschreven op 08-09-2020


Het tekort aan opvangplaatsen voor migranten, die dagelijks toekomen op de eilanden, bezorgt de Canarische overheid de nodige kopzorgen. Zo werd er vorige week beslist om een aantal migranten onder te brengen in toeristische accomodaties, wat op heel wat protest kon rekenen.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, benadrukte maandag dat de staat de nodige accomodaties heeft, zoals die van het leger, die moeten gebruikt worden voor de tijdelijke opvang van immigranten.

Hij herhaalde ook dat doorverwijzing van de Canarische Eilanden naar het schiereiland moet worden vergemakkelijkt "met visa", eraan herinnerend dat dit is wat de immigranten zelf willen. Wat betreft het gebruik van toeristische accommodaties als opvangcentra, zei hij dat het alleen acceptabel is als een "tijdelijke" formule.

Hij voegde eraan toe dat hij dit alles met minister Escrivá zal bespreken tijdens zijn bezoek deze maand aan Madrid en dat hij ook zal vergaderen met de minister van Binnenlandse Zaken.