Canarische wijnen zegevieren in Italië

Canarische wijnen zegevieren in Italië

Geschreven op 08-09-2020


Canarische wijnen hebben opmerkelijke successen behaald in de ‘Mondial des Vins Extremes CERVIM 2020’ -wedstrijd, gehouden in Valle d'Aosta in Italië. De Canarische wijnproducenten wonnen in totaal 38 medailles, 6 ‘Grandes Medallas de Oro en 32 ‘Medallas de Oro’ en 6 speciale onderscheidingen. Bovendien hebben de Canarische Eilanden ook  de prijs "Mondial des Vins Extremes 2020" gewonnen omdat ze de regio zijn die de meeste wijnen heeft ingezonden.

De Mondial des Vins Extremes wordt beschouwd als de belangrijkste wedstrijd waaraan enkel wijnen mogen deelnemen die geproduceerd worden in berggebieden en de druiven worden verbouwd op hellingen van minimum 30%, op een hoogte van meer dan 500 meter of die geproduceerd worden op een eiland.

In totaal waren er 785 ingezonden wijnen uit meer dan 19 landen, waaronder enkele niet-EU-landen zoals Armenië, Chili, Georgië, Kazachstan, Israël, Libanon of Turkije. De jury van deze 28e editie bestond uit 30 internationale proevers en er waren ‘20 Grandes Medallas de Oro’ en ‘220 Medallas de Oro’ te winnen.

De "Gran Premio CERVIM 2020" werd behaald door de Ainhoa ​​Dulce 2019 van Bodegas Balcón de La Laguna. Dit wijnhuis won ook de "Premio Especial CERVIM 2020", toegekend aan het wijnhuis uit elk van de deelnemende landen dat de beste resultaten behaalt.

De "Excelencia CERVIM 2020"-prijs is toegekend aan de Pagos de Reverón 2019 van Bodegas Reverón van de DO Abona. De prijs "Vinofed 2020" werd toegekend aan de droge wijn met de hoogste score en werd gewonnen door Alejandro Gallo Vijariego Negro y Tintilla 2018, geproduceerd door de ‘Bodega Grinfeld Mir S.L.’ van de DO Canarische Eilanden.

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische Eilanden, Alicia Vanoostende, feliciteert de deelnemende wijnproducenten met deze belangrijke, internationale prijzen dat de voortreffelijkheid aantoont van de wijnen die op de eilanden worden geproduceerd. Vanoostende wijst erop dat deze erkenning bijdraagt ​​aan het promoten van de Canarische wijnen in het buitenland.