Saturerend strandtoerisme

Saturerend strandtoerisme

Geschreven op 09-09-2020
Guy Devos


Spectaculaire verkeersopstopping en een overvol strand in Almáciga gedurende het verlengde feestweekend op Tenerife. De buurtgemeenschap is bang en vreest voor bijkomende besmettingen en hebben daarom het gemeentebestuur van Santa Cruz gevraagd om tussenbeide te komen om een herhaling van een massale opkomst en van het wanordelijke gedrag van de strandgasten te voorkomen.

Op de kuststrook was niets te merken wat op een toepassing moest lijken van de maatregelen om het COVID-19-virus ver weg te houden. Van een veiligheidsafstand was al helemaal niets te merken.

Het gebied van Almáciga beleefde dit weekend een echte chaos door de honderden voertuigen die de kuststrook van Anaga binnenkwamen om een dagje aan het strand door te brengen. Een warer overompeling, zelfs een Titsa-bus werd ongeveer drie uur volledig opgehouden in een eideloze file in het gebied.
Verkeersopstoppingen van enkele uren, mensenmassa's zonder minimale veiligheidsafstand ... van het een te veel, van het ander te weinig.

Daarom eisen de inwoners van Almáciga, via de Asociación de Vecinos Nuestra Señora de Begoña, dat de gemeenteraad tussenbeide komt om een herhaling van deze toestanden te vermijden.
Zij uitten ook hun vrees dat zij door een gebrek aan controle, middenin een nieuwe besmettingsperiode, met het coronavirus zouden kunnen worden besmet. gdv