Naar school of niet naar school

Naar school of niet naar school

Geschreven op 09-09-2020
Guy Devos


Minder dan twee dagen voordat de regering van de Canarische Eilanden beslist hoe en wanneer het schooljaar zal beginnen, bestuderen de verantwoordelijken voor het onderwijs de mogelijkheid om een verdeling per gemeente op te zetten die het mogelijk maakt om individueel met de lessen te beginnen.

Deze mogelijkheid wordt nog steeds bestudeerd en daarom wordt de goedkeuring ervan niet gegarandeerd, of zelfs maar overwogen door de Raad van Bestuur, aangezien de prioriteit ligt bij het bevorderen van klaslokaal-onderwijs. De maatregel zou alleen worden aangenomen als de veiligheid van de studenten en de docenten wordt gegarandeerd.

Op grond van de huidige epidemiologische criteria en de huidige cijfers over de incidentie van de ziekte moet de directeur het begin van het schooljaar voor schoolkinderen op Gran Canaria, Lanzarote en El Hierro uitstellen of, als dat niet het geval is, besluiten dat dit op afstand moet gebeuren.
Deze drie eilanden overschrijden de drempel van duizend actieve gevallen per 100.000 inwoners, een cijfer dat de criteria van beperkende maatregelen markeert.

Als deze regel zou worden toegepast, kunnen de drie eilanden het schooljaar niet normaal beginnen op 15 september. Deze omstandigheid botst echter met de bewering van de regionale overheid, die beweert dat de klassen wel op deze datum zullen beginnen. 

Om te voorkomen dat de situatie op Gran Canaria, Lanzarote en El Hierro de studenten verhindert om op hetzelfde moment en op dezelfde manier als de studenten van de rest van de eilanden terug te keren naar de klas, analyseert het Departement Onderwijs, formules om het schooljaar te beginnen in een zo groot mogelijk aantal centra.

Wordt zeker vervolgd ... gdv