Gezocht: alternatief voetbalstadium

Gezocht: alternatief voetbalstadium

Geschreven op 09-09-2020
Guy Devos


 De nieuwe RFEF-regels bepalen dat LaLiga clubs voor 18 september een alternatief stadion moeten kiezen. Het stadium Heliodoro Rodríguez López in Santa Cruz opent zondag haar deuren, maar helaas niet voor het publiek.

Het beheerscomité van de Koninklijke Spaanse Voetbalbond heeft gisteren de wijzigingen van de mededingings- en basisregels van LaLiga Santander en LaLiga SmartBank goedgekeurd, die zijn aangepast aan de coronapandemie.
Het nieuwe reglement bepaalt als het niet mogelijk is om een wedstrijd in het thuisstadion te spelen er een ander stadion moet worden gezocht dat moet goedgekeurd worden door LaLiga en de RFEF.

De clubs moeten beide instanties vóór 18 september op de hoogte brengen van het alternatieve stadion die zij buiten hun autonome gemeenschap hebben gekozen. Als dit stadion ook een stadionverbod krijgt, kan de betrokken club of LaLiga een ander stadion aanwijzen dat voldoet aan de eisen.

Als een wedstrijd toch niet kan worden gespeeld als gevolg van de pandemie, moet de wedstrijd worden uitgesteld tot er een nieuwe datum wordt gevonden. Een wedstrijd kan echter niet worden uitgesteld als deze plaatsvindt na wedstrijddag 30 in de eerste klasse en na wedstrijddag 34 in de tweede klasse.

Als de dubbele playoff niet kan worden afgerond voor 30 juni, zal deze worden uitgevoerd met een van de twee volgende formaten.
Final Four op één locatie, waarbij de wedstrijden van de eerste en tweede playoffs als één enkele wedstrijd - drie wedstrijden in 5 dagen - worden gespeeld.
Of playoffs op verschillende neutrale plaatsen die door LaLiga worden voorgesteld en in één enkele wedstrijd worden gespeeld.

Als de playoffs in het oorspronkelijke formaat is vastgesteld en een van de deelnemende clubs deze niet kan spelen om redenen die te wijten zijn van de COVID-19-pandemie, kan LaLiga nieuwe data vaststellen. gdv