Fuerteventura lanceert een WhatsApp-nummer om overtredingen te melden

Fuerteventura lanceert een WhatsApp-nummer om overtredingen te melden

Geschreven op 09-09-2020


De Cabildo van Fuerteventura heeft een WhatsApp-nummer ter beschikking gesteld aan haar burgers, waarmee de bevolking kan samenwerken in de strijd tegen Covid-19. Samenkomsten van jongeren, feesten, het niet-naleven van de gezondheidsmaatregelen kunnen via dit nummer worden gemeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het nummer 680 18 46 04 is reeds in gebruik en het is een maatregel die werd goedgekeurd op verzoek van vele, ongeruste burgers die een flexibele communicatielijn vroegen om te kunnen communiceren met de overheid en de politiediensten.

Hiermee wordt de effectiviteit van de controle op de naleving van de regelgeving vergroot. De Cabildo van Fuerteventura blijft de controle-acties opvoeren binnen het ’Plan de Emergencia Insular’ (PEIN), dat is geactiveerd met als belangrijkste doel de besmettingscurve van Covid-19 te verminderen en het aantal actieve gevallen op het eiland terug te brengen.

We stellen alle middelen ter beschikking om krachtig en onmiddellijk te kunnen optreden en we proberen om de besmettingscurve op Fuerteventura aan het begin van het schooljaar te verlagen en wat nog belangrijker is om het winterseizoen te redden, legde de president van de Cabildo, Blas Acosta, uit.