Het besmettingsgetal daalt onder de 1 op de Canarische Eilanden

Het besmettingsgetal daalt onder de 1 op de Canarische Eilanden

Geschreven op 09-09-2020


De Canarische Eilanden zijn erin geslaagd om het gemiddelde aantal mensen dat door elke virusdrager wordt besmet, te verminderen tot onder de één. Enkele weken geleden was dit cijfer nog 5 wat suggereert dat de maatregelen, die sinds half augustus werden genomen om de uitbraken te stoppen, effect hebben.

In een interview herinnerde de president van de autonome gemeenschap, Ángel Víctor Torres, eraan dat er momenteel meer dan 100 besmettingen zijn per 100.000 inwoners op Gran Canaria, Lanzarote en El Hierro. Om deze reden blijven de aangescherpte regels van kracht op de drie eilanden.

Hij heeft er ook op gewezen dat, na de sluiting van het nachtleven medio augustus, er geen nieuwe uitbraken in deze sector werden geconstateerd, maar dat de nieuwe infecties te maken hebben met de sociale en familiale relaties van de burgers.

De regering van de Canarische Eilanden zal deze situatie aanstaande donderdag evalueren en beoordelen om te bepalen hoe het begin van het schooljaar wordt aangepakt dat op15 september van start gaat en de voorkeur gaat ervan uit om zo veel mogelijk face-to-face les te geven.

We maken ons allemaal zorgen omdat we willen dat het lesgeven veilig kan verlopen met zo weinig mogelijk nieuwe infecties. Het zou dom zijn om te denken dat er geen nieuwe positieven zullen bijkomen maar we hebben alle mogelijke preventieve maatregelen genomen en er zijn 3.000 extra docenten aangesteld om het aantal leerlingen per klas te verminderen en zo de sociale afstand te kunnen garanderen.