Militaire trackers op de Canarische Eilanden

Militaire trackers op de Canarische Eilanden

Geschreven op 10-09-2020
Guy Devos


De president van de Spaanse regering, Pedro Sánchez, heeft aangekondigd dat er 2.795 militaire trackers beschikbaar zijn om de autonome gemeenschappen te helpen bij het opsporen van COVID-19-besmettingen. Ze worden eerst ingezet op de Canarische Eilanden en in de autonome enclave Melilla.

Tijdens een plenaire vergadering van de Senaat, eiste Sánchez de steun van de centrale uitvoerende macht aan de Spaanse regio's om de crisis van het coronavirus en de economische en sociale gevolgen onder ogen te zien.
Hij riep hij op tot eenheid in de strijd tegen een gemeenschappelijke vijand, het COVID-19-virus.

Naast de miljarden euro's die de autonome regeringen hebben ontvangen voor gezondheidszorg en onderwijs, benadrukte Sánchez de steun die nu wordt gegeven vanuit het ministerie van Defensie. Op 4 september zijn er 2.795 trackers beschikbaar voor de 12 autonome regio’s die om deze steun hebben verzocht.

De Canarische Eilanden zet de licht dalende trend in het aantal besmettingen, dat nu op 9.406 staat sinds het begin van de pandemie.

Gisteren begon het regionale ministerie van Volksgezondheid met het screenen van de bevolking van La Isleta, in Las Palmas de Gran Canaria, met als doel het identificeren van degenen die besmet zijn met het COVID-19-virus. Dit is de eerste in een reeks screenings die in de meest getroffen gebieden van de Canarische Eilanden zullen worden uitgevoerd om bijzonder asymptomatische gevallen vroegtijdig op te sporen.

De testen worden uitgevoerd in een leeftijdscategorie tussen 20 en 45 jaar, de leeftijdscategorie met de hoogste besmettingsgraad, en de afspraken worden gemaakt via de eerstelijnsgezondheidszorg. gdv