Veel overtredingen in Santa Cruz

Veel overtredingen in Santa Cruz

Geschreven op 10-09-2020
Guy Devos


De Policía Local van de hoofdstad Santa Cruz schrijft 85 processen-verbaal uit voor het niet dragen van een masker en schrijft 36 boetes uit voor overtredingen tegen ‘botellones’.
Vijf personen worden op de bon geslingerd wegens gebrek aan respect of zelfs ongehoorzaamheid aan de instructies van de politieambtenaren.
Dit zijn behoorlijk veel overtredingen als je weet dat er de afgelopen week ook al 148 overtredingen werden vastgesteld.

Uit een nota van de gemeenteraad blijkt dat, gezien de huidige situatie en het besmettingspercentage, de plaatselijke politie haar inspanningen heeft gericht op het beheersen van de openbare ruimten, daar waar gewoonlijk veel mensen samenkomen. Daar is de jongere bevolking bijzonder gevoelig aan, maar ze ook niet gevoelig voor de minimale hygiëne- en gezondheidsregels die door de huidige pandemie worden opgelegd en daar spant het schoentje.

Het verzamelen op de openbare weg om er alcohol te gebruiken is zodanig populair bij jongeren (botellón) dat het moeilijk op te volgen is. Nochtans is dit en het roken op straat waar er geen veilige afstand kan gevrijwaard worden, verboden.

Wat de controles betreft op de publiek toegankelijke ruimten of inrichtingen, worden boetes uitgeschreven vanaf het ogenblik dat er meer dan tien personen samenscholen. Elkeen die hoort bij de samenscholing wordt een boete onder de neus geschoven. gdv