Drukke stranden en lege straten door de warmte op Tenerife

Drukke stranden en lege straten door de warmte op Tenerife

Geschreven op 10-09-2020


De hele provincie Tenerife en het eiland Gran Canaria hebben te maken met een hittegolf met temperaturen die in bijna alle gemeenten boven de 30 graden uitkomen en op sommige plaatsen zelfs de 36 graden bereiken, vergezeld van een lichte nevel maar met een gebrek aan een briesje.

Aan de kust is de hitte echter draaglijker en dat is dan ook meteen de reden dat veel inwoners en toeristen op Tenerife de hittegolf verlichten met een duik in de zee, met stranden die vollopen, terwijl de straten bijna leeg blijven. Of mensen die op de terrassen of in het park proberen af ​​te koelen met een drankje.

En ondanks de waarschuwingen van de Canarische regering over het hoge risico op bosbranden, was er opnieuw een uitbraak op La Palma in Tijarafe. De waarschuwingen op zondagmiddag, die tot en met vandaag gelden, spreken niet alleen over het risico op brand, maar ook over het verbod om de barbecues te gebruiken in de recreatiezones, naast de aanbeveling om niet te sporten op de middaguren ondanks dat er toch veel hardlopers werden gezien.