Op leven en dood

Op leven en dood

Geschreven op 11-09-2020
Guy Devos


De president van de Cabildo Insular de Tenerife, Pedro Martín, wil het winterseizoen op het eiland niet de mist laten ingaan. Daarom zal hij zo lang als nodig is zal doorgaan met het geven van permanente informatie over de besmettingsgegevens per 100.000 inwoners aan de belangrijkste buitenlandse regeringen in Europa.

Tenerife is ver verwijderd van de besmettingscijfers van andere eilanden, van andere provincies of van de rest van Spanje en daarom mogen we dit seizoen niet verloren laten gaan.
Voor Tenerife is het op leven en dood om een aantal buitenlandse markten te herstellen.

Dit is de boodschap die is overgemaakt aan de Minister van Toerisme, Reyes Maroto, en in een videoconferentie aan de president van de Canarische regering, Angel Victor Torres.
De belangrijkste zaken zijn de sociale en economische actoren die ons moeten helpen bij het vinden van een oplossing voor de toeristische impasse.
Opmerkelijk feit: dit is de eerste keer dat de minister met de secretaris-generaal van de Wereld Toerisme Organisatie (WTO), Zurab Pololikashvili, naar het eiland is gekomen om deze als een veilige bestemming te onderschrijven.

Martín legde uit dat hij van plan is om vóór oktober de PCR-tests op de luchthavens te laten uitvoeren.
Het bedrijfsleven, de Cabildo en de Canarische regering zijn bereid om een deel van deze tests te financieren. Waarop wordt er nog gewacht?

Daarnaast gaf hij aan dat het belangrijkste doel voor Tenerife, het herstel is van de Britse markt. Daarom zijn de diplomatieke onderhandelingen die de nationale regering voert om deze markt proberen te herstellen, zeer belangrijk. Ook de Duitse markt is interessant en zal de sleutel tot de oplossing zijn, omdat het Verenigd Koninkrijk, op korte termijn, mogelijks economische problemen zal hebben door de Brexit. gdv