Belangrijke week voor Tenerife

Belangrijke week voor Tenerife

Geschreven op 11-09-2020
Guy Devos


Pedro Martín wordt geconfronteerd met een uiterst belangrijke week om het compleet barsten van het toerisme op Tenerife te voorkomen.

De president van Tenerife zal vandaag de strategie ondersteunen om de eilanden van de westelijke Canarische provincie te promoten als vakantiebestemming en om de gunstige infectiecijfers overal te publiceren. Op deze manier wil hij het winterseizoen redden.

Er moeten belangrijke beslissingen worden genomen, zodat Tenerife zijn hoogseizoen niet verliest en niet in verval raakt. De voorzitter van de Eilandsraad, Pedro Martin, wil het winterseizoen zoveel mogelijk redden en zo een absolute barst in de toerismesector op het eiland voorkomen.

Voor Tenerife is het essentieel om de Britse markt te herstellen. Iedereen weet dat het besmettingspercentage op Tenerife lager ligt dan de maxima die door regeringen van het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is vastgesteld. De incidentele geaccumuleerde waarde op Tenerife bedraagt 29 per 100.000 inwoners gedurende de voorbij zeven dagen.

Pedro Martín hoopt ook dat de nationale overheid er zich eindelijk zal toe verbinden om in oktober te beginnen met PCR-tests op de luchthavens.
De diplomatieke onderhandelingen die de nationale regering voert om te proberen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland terug te krijgen, zijn zeer belangrijk. gdv