Eerst de kliniek, dan het treinproject

Eerst de kliniek, dan het treinproject

Geschreven op 12-09-2020
Guy Devos


De burgemeester van Arona, José Julián Mena, heeft de Cabildo van Tenerife en de regering van de Canarische Eilanden opgeroepen om de koerswijziging die in de afgelopen weken is doorgevoerd met betrekking tot de bouw van spoorlijnen in het noorden en het zuiden van het eiland te heroverwegen.
Hij laat weten dat het belangrijker is om prioriteit te geven aan de voltooiing van de twee openbare ziekenhuizen op het eiland, die tot op de dag van vandaag en na enkele tientallen jaren nog steeds niet zijn afgewerkt en nog niet over alle nodige voorzieningen beschikken.

Mena is van mening dat de burgers en inwoners van zijn gemeente en van de zuidelijke regio, meer hebben aan een openbaar ziekenhuis en de complete medische zorgen die er worden verleend, dan van een treinstel die heen en neer pendelt van noord naar zuid.

De burgemeester van Arona verwees naar de aankondiging die de regering van de Canarische Eilanden en de raden van de eilanden Tenerife en Gran Canaria de afgelopen weken gezamenlijk hebben gedaan om de bouw van de spoorlijnen te bevorderen.

José Julián Mena is van mening dat het noord-zuid treinproject in twijfel kan worden getrokken omdat de voltooiing minstens twintig jaar in beslag zal nemen. De mobiliteitsproblemen in de verschillende regio’s zullen daarmee ook niet verdwijnen.

De behoefte aan openbare gezondheidszorg is duidelijk geworden tijdens de huidige coronaviruspandemie.
De burgemeester herinnerde eraan, dat tijdens het laatste bezoek van leden van de regering en de Cabildo aan de kliniek van El Mojón, de bouw van 300 bedden werd beloofd, naast 18 operatiekamers en 250 eenpersoonskamers. gdv