La Cueva del Tancón maakt opnieuw een dodelijk slachtoffer (video)

La Cueva del Tancón maakt opnieuw een dodelijk slachtoffer (video)

Geschreven op 13-09-2020

La Cueva del Tancón, een van de gevaarlijkste, natuurlijke zwembaden op Tenerife, wordt gepopulariseerd op de sociale netwerken.

Velen van jullie zullen het in de talloze posts op sociale media reeds hebben gezien. El Tancón is ongetwijfeld een van de meest gefotografeerde, natuurlijke zwembaden in Santiago del Teide op Tenerife, maar ook een van de gevaarlijkste.

Ondanks het feit dat er maar liefst vijf borden staan die waarschuwen voor het verbod om erin te zwemmen, zijn er te veel mensen die deze melding negeren en zich tot wagen aan een zwempartij.

La Cueva del Tancón was vroeger onbekend totdat het werd gepopulariseerd op de sociale media. Vanaf dat moment komen veel toeristen naar deze plaats die niet geschikt is om te zwemmen vanwege het gevaar van de rotsen, om het plafond van de grot te raken of weggevaagd te worden door de krachtige stroming. Bovendien is de bereikbaarheid erg moeilijk voor de reddingsteams bij een incident.

Dit was ook woensdagmiddag rond 12 uur het geval toen een 43-jarige man in moeilijkheden kwam en uiteindelijk is verdronken. Verschillende mensen die ter plaatse waren, wisten de man uit het water te halen en begonnen met de reanimatie in afwachting van de komst van de medische hulpdiensten. Bij aankomst konden ze enkel het overlijden bevestigen. Dit is opnieuw het zoveelste dodelijke slachtoffer op de lijst van El Tancón.