Bierverkoop in Spanje lijdt ook onder de gevolgen van Covid-19

Bierverkoop in Spanje lijdt ook onder de gevolgen van Covid-19

Geschreven op 12-09-2020


Mahou San Miguel, een 100% Spaans familiebedrijf en leider in de biersector in Spanje, heeft van januari tot augustus een omzetdaling van 37% geregistreerd in de horeca als gevolg van de gezondheidscrisis.

Mede hierdoor en vooral de grote inspanningen die het bedrijf heeft geleverd om de werkgelegenheid van zijn arbeiders te beschermen en de horeca te ondersteunen, schat het bedrijf voor dit jaar een negatief nettoresultaat in.

Mahou San Miguel heeft geen enkele ERTE (tijdelijke werkloosheid) uitgevoerd op zijn personeel en heeft zich ertoe verbonden de hotelsector te helpen reactiveren waarvoor het zijn bedrijfsplan op korte en middellange termijn heeft moeten heroriënteren.

In die zin heeft de brouwerij een globaal plan om de horeca te ondersteunen dat begon met de levering van bier en water aan uiterst gunstige en gepersonaliseerde betalingsvoorwaarden voor de horeca-uitbaters die daardoor hun personeel in dienst konden houdenen en de nodige traffic naar hun zaken konden genereren.

Het beschermen van onze werknemers en de klanten is een onvervreemdbaar engagement van de aandeelhouders van dit bedrijf die zijn betrokken ​​bij alle beslissingen die we tijdens deze crisis hebben genomen, zegt Alberto Rodríguez-Toquero, algemeen directeur van Mahou San Miguel. We offeren onze voordelen op om onze betrokkenheid bij de samenleving te blijven versterken, want het is nu meer dan ooit nodig, dat ons land bedrijven nodig heeft die bijdragen aan de reactivering van zijn economie, om de werkgelegenheid en het sociaal welzijn te behouden. Als we de uitdagingen van deze crisis het hoofd hebben kunnen bieden, dan is dat te danken aan de degelijkheid van ons bedrijf en de goede resultaten die we in 2019 hebben behaald, aldus de directeur.