Banken zetten gezinnen op straat in Granadilla, Arona en Adeje

Banken zetten gezinnen op straat in Granadilla, Arona en Adeje

Geschreven op 12-09-2020


Ondanks de gezondheids-, sociale en economische crisis die duizenden gezinnen in het zuiden van Tenerife treft, blijven financiële instellingen uitzettingen uitvoeren zonder alternatieve huisvesting voor gezinnen en minderjarigen.

Het Montaña Clara-platform heeft onlangs een klacht ingediend toen de rechten van gezinnen systematisch werden geschonden vanwege het gebrek aan procedurele en wettelijke garanties, evenals de nalatigheid en de incompetentie van de overheid.

Het Montaña Clara-platform betreurt het gebrek aan inzet van de kant van de politieke klasse in het zuiden en wijst vooral naar de gemeenteraden van Granadilla, Arona en Adeje, evenals naar de regering van de Canarische Eilanden, gezien hun verwaarlozing en passiviteit ten opzichte van de meest kwetsbare families.

Ze klagen aan dat er nog steeds uitzettingen plaatsvinden zonder huisvestingsalternatief waardoor gezinnen en hun kinderen worden gedwongen om op straat te leven bovenop de mogelijke gevaren van Covid-19.

Montaña Clara eist het recht op een fatsoenlijke huisvesting en wijst op de verschillende plenaire overeenkomsten die zijn goedgekeurd door alle fracties, zowel in de eilandsraad van Tenerife als in de gemeenteraad van Granadilla en Arona, wat betekent dat er geen huisuitzettingen mogen gebeuren zonder huisvestingsalternatief.

Het is onbegrijpelijk dat er op de Canarische Eilanden meer dan 130.000 leegstaande huizen in handen zijn van de banken en dat er geen overeenkomst wordt gesloten met de overheid zodat duizenden gezinnen kunnen kiezen voor een toegankelijke sociale huur.

Het Montaña Clara-platform zet zich in voor het recht op huisvesting en eist dat de politieke klasse en de instellingen het heft in handen nemen om deze ernstige situatie van uitzettingen te stoppen wegens het niet-betalen van de hypotheek of de huur en dat er voor al deze zwaar getroffen families een waardige oplossing wordt geboden.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).