Toerisme roept de hulp in van de Canarische bevolking

Toerisme roept de hulp in van de Canarische bevolking

Geschreven op 12-09-2020


De minister van Toerisme, Yaiza Castilla, lanceert een sociale bewustmakingscampagne om de bevolking te betrekken bij de afname van het aantal besmettingen, waardoor 60% van de toeristische activiteit kan worden hersteld in december en 80% in maart 2021.

Ze spreekt de bevolking aan om actief betrokken te zijn bij de daling van het aantal besmettingen als gevolg van de verslechtering van de cijfers sinds augustus waardoor de eilanden op de lijst van onveilige bestemmingen komen staan wat het winterseizoen in gevaar brengt.

Het doel is om te verspreiden dat gepast gedrag in het licht van de pandemie niet alleen levens zal redden maar ook de economie, aangezien 8 van de 10 banen, direct of indirect, voortkomen uit het toerisme, aldus Castilla.

We zijn onze belangrijkste internationale bronmarkten kwijtgeraakt als gevolg van de slechte epidemiologische cijfers, gaf ze aan. De luchtcapaciteit naar de Canarische Eilanden wordt elke week verlaagd na de veto's van de Europese regeringen en de economische levensvatbaarheid van veel luchtroutes is nu niet meer mogelijk. De meeste hotelbedrijven sluiten hun deuren en de grote ketens concentreren hun opening in één vestiging en herzien hun investeringen voor de komende jaren op de Canarische Eilanden. Bovendien ziet de rest van de aanverwante toeristische sectoren hun levensvatbaarheid ernstig in het gedrang komen. Wat betekent dat de Canarische economie als geheel een ernstig risico loopt.

De communicatieactie is bedoeld om ervoor te zorgen dat het besmettingspercentage onder de aanvaardbare limieten daalt voor onze belangrijkste bronlanden. Voor het Verenigd Koninkrijk is dat 20 per 100.000 inwoners en voor Duitsland 50 per 100.000, terwijl het huidige aantal besmettingen op de Canarische Eilanden 95,38 per 100.000 inwoners bedraagt.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).