Ringweg rond La Laguna essentieel

Ringweg rond La Laguna essentieel

Geschreven op 13-09-2020
Guy Devos


De voorzitter van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, acht de ringweg rond La Laguna, die deel uitmaakt van de omsluiting van de eilandring, essentieel en bevestigt dat een van de clausules in de aanbesteding het project heeft vertraagd.
De bestuurlijke overheid van de Canarische Eilanden heeft dit euvel evenwel reeds weggewerkt.

De planning van deze werken, die in de onderste lade waren terechtgekomen, werden opnieuw bovengehaald om een gigantisch probleem het hoofd te bieden. De ringlaan rond La Laguna is essentieel in de verbinding en de doorstroming met de ringsnelweg, anders waren de rotondes van Padre Anchieta, Lora en Tamayo zinloze constructies geweest.

Wat de snelweg rond het eiland betreft, herinnert Martin eraan dat de omsluiting in het westen al aan de gang is en dat het project voor de uitbreiding van de TF-5 tussen Icod en San Juan de la Rambla wordt herzien. Enkel het traject tussen deze laatste gemeente en Los Realejos kent een aantal problemen en nog moet worden opgelost als gevolg van enkele milieucomplicaties.

De president van de eilandregering zei dat de coronacrisis ons de gelegenheid moet geven om vergeten projecten bij te werken en te investeren in wegen, zodat we nadien kunnen terugkeren naar de normale situatie en niet blijven steken in de vele verkeersopstoppingen.

Martin legde deze verklaringen af samen met de burgemeester van La Laguna, Luis Yeray Gutierrez, en de minister van Mobiliteit, Wegen en Innovatie van het eiland, Enrique Arriaga.
De werkzaamheden werden al gestart in oktober 2019 met een werkingsbudget van 580.000 euro en hebben een kleine vertraging opgelopen door telefoonkabels die de werken kruisten. gdv