Hoop op heropstart van het toerisme in oktober

Hoop op heropstart van het toerisme in oktober

Geschreven op 13-09-2020
Guy Devos


Pedro Martín hoopt dat het wintertoerisme in oktober uiteindelijk van start gaat. De coronasituatie in Tenerife is zonder meer de beste ter wereld en is redelijk onder controle. De coronacijfers lijken het hoogtepunt van deze tweede golf voorbij.

De voorzitter van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martin, heeft verklaard dat er een gescheiden analyse van de incidentie van het coronavirus op de Canarische Eilanden wordt gemaakt omdat Tenerife niet dezelfde besmettingsgraad heeft als de andere eilanden.

Martin heeft opgemerkt dat de positionering tussen de buitenlandse toeristische markten heel belangrijk is. België bijvoorbeeld heeft Tenerife afzonderlijk beoordeeld en haalt het eiland uit de eigen aangewezen risicogebieden.
Hij hoopt dat het Verenigd Koninkrijk en Duitsland dezelfde weg zullen volgen.

Bovendien komt er een specifiek plan voor het toerisme op de Canarische Eilanden met EU-middelen en worden er met een hoge waarschijnlijkheid PCR-tests op de luchthavens uitgevoerd. Hij voegt er onmiddellijk aan toe dat het fundamenteel is om de garantie van de tests op het eiland te erkennen in het kader van een wederzijdse overeenkomst tussen de verschillende landen.

Als het akkoord tot stand komt - er is een beslissende bijeenkomst van de Ministers van Toerisme op 28 september - hoopt Martín dat de toeristische verbinding met Tenerife in oktober kan worden heropgestart onder strikte voorwaarden van het toepassen van de maatregelen die het COVID-19-virus op afstand moet houden. gdv