De minister van Toerisme van Spanje, Reyes Maroto, benadrukt de culturele en toeristische waarde van La Laguna

De minister van Toerisme van Spanje, Reyes Maroto, benadrukt de culturele en toeristische waarde van La Laguna

Geschreven op 14-09-2020


De minister van Industrie, Handel en Toerisme van de Spaanse regering, Reyes Maroto, heeft vrijdag voor het eerst de stad La Laguna bezocht om haar steun te betuigen aan de gemeenteraad in het licht van de huidige gezondheidscrisis en om meer te weten te komen over de belangrijkste erfgoedjuwelen van het historische centrum.

Na haar rondgang door de belangrijkste straten van de stad heeft de minister de culturele waarde van La Laguna als toeristische bestemming benadrukt en heeft ze de steun van de staat overgedragen aan de burgemeester, Luis Yeray Gutiérrez, in deze maanden van pandemie.

De eerste halte van de minister was het stadhuis, waar ze een ontmoeting had met de burgemeester en het ereboek van de gemeenteraad ondertekende met de volgende woorden: Het is een eer als minister van Industrie, Handel en Toerisme om iets te mogen schrijven in dit boek over mijn eerste bezoek aan San Cristóbal de La Laguna, een werelderfgoedstad met een culturele waarde die de stad tot een unieke toeristische bestemming maakt.

Vervolgens verklaarde Maroto dat zij in deze moeilijke crisiperiode de steun van de regering van Spanje overdroeg en zich beschikbaar stelde om samen te werken om de impact ervan het hoofd te bieden en er sterker uit te komen.

De burgemeester bedankte tenslotte de minister voor haar bezoek aan de gemeente in deze ingewikkelde tijden en de steun aan de gemeenteraad om samen te vechten tegen de gevolgen van de pandemie. De toerismesector, vervolgde hij, is de belangrijkste economische motor van de eilanden en we moeten dringend optreden om te voorkomen dat de economische gevolgen van Covid-19 nog erger worden.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).