De activiteiten in de bouw dalen met 36% op de Canarische Eilanden

De activiteiten in de bouw dalen met 36% op de Canarische Eilanden

Geschreven op 14-09-2020


De bouwsector zag zijn activiteiten op de Canarische Eilanden met 36,5% verminderen in het tweede kwartaal van 2020 ten opzichte van dezelfde periode van 2019. In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar bedraagt de daling 29,9% volgens de Kamer van Koophandel van Santa Cruz de Tenerife.

Volgens de Business Confidence Index zijn de kortetermijnverwachtingen voor het derde kwartaal echter minder pessimistisch ondanks het feit dat 52% van de ondervraagden nog steeds van mening is dat hun activiteiten zullen afnemen, terwijl 42% erop vertrouwt dat ze behouden blijven en 7% verwacht dat ze zullen verbeteren.

De voorzitter van de Kamer van Koophandel, Santiago Sesé, is van mening dat het tijd is om resoluut in te zetten op deze sector, gezien zijn capaciteiten om op te treden als een locomotief die de rest van de economie op gang trekt.

De bouw heeft het vermogen om banen te creëren en een deel van de economie in beweging te houden terwijl het toerisme en alle daarvan afhankelijke activiteiten kunnen worden gereactiveerd. Het zou dus onvergeeflijk zijn om die kans te laten liggen, aldus Sesé.

Een zeer positief element is de goedkeuring van de regionale uitvoerende macht om de administratieve processen, zoals het toekennen van bouwvergunningen, te versnellen en te vereenvoudigen en men vertrouwt erop dat dit door het parlement zal worden bekrachtigd.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).