De toeristenmarkt is teruggebracht tot 12% op de Canarische Eilanden

De toeristenmarkt is teruggebracht tot 12% op de Canarische Eilanden

Geschreven op 14-09-2020


De Canarische Eilanden hebben hun twee belangrijkste bronmarkten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, al verloren zien gaan. Hotelbedrijven beginnen al vestigingen te sluiten.

De aanbevelingen van deze en andere landen om niet naar de eilanden te reizen vanwege hun besmettingsgraad, hebben ertoe geleid dat de toeristenmarkt tot 12% van zijn capaciteit is teruggebracht. Hierdoor sputtert de belangrijkste economische motor van de archipel, die het winterseizoen met rasse schreden ziet naderen.

Volgens gegevens van Promotur brachten het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland, de drie belangrijkste klantenleveranciers, vorig jaar meer dan 7,2 miljoen bezoekers naar de Canarische Eilanden, dat is 54,4% van het totaal. Deze drie landen hebben de Canarische Eilanden als rode zone gemarkeerd. En daar houdt de lijst niet op. Tien van de top 16 markten hebben hun veto uitgesproken over de eilanden.

Maar... er is hoop. Zo werd er gisteren beslist dat er PCR-tests mogen worden uitgevoerd bij de reizigers op de luchthavens en het Verenigd Koninkrijk is bereid om veilige luchtcorridors op te zetten met de Canarische Eilanden. Nu is het kwestie om de epidemiologische cijfers zo vlug mogelijk naar omlaag te krijgen op de eilanden en dat zowel Duitsland als Nederland het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk volgen.

Krijgen we dan toch nog een degelijk winterseizoen? De Canarische overheid, de hotelbedrijven en de lokale ondernemers zijn gematigd positief. De nieuwe maatregelen die werden goedgekeurd en de grote bereidheid en de wens van vele Europeanen om het winterseizoen op de Canarische archipel door te brengen, kunnen ervoor zorgen dat de sputterende economische motor weer op gang komt.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).