Winterseizoen moet gered worden

Winterseizoen moet gered worden

Geschreven op 14-09-2020
Guy Devos


Minister María Reyes Maroto Illera staat voor de uitdaging om het faillissement van Canarische toeristische economie te voorkomen. Dit is de as waarop het inkomen van tienduizenden gezinnen draait.

De minister van Toerisme verzekert dat er veilige luchtcorridors bestaan, maar dat enkel de buitenlandse overheden moeten worden overtuigd en gezien de urgentie ervan moet de regionale regering op zoek om overeenkomsten te maken met de landen waarvan de meeste toeristen naar de Canarische Eilanden reizen.
Het uiteindelijke doel is om het winterseizoen te redden.

De Spaanse regering werkt samen met de regering van de Canarische Eilanden en met de sector zelf aan dat gezamenlijke doel. De deadlines waar we mee werken zijn erg kort en daarom schakelen we het nu al over op veilige toeristische makelaars.
Overigens, iets waar we met de Balearen en met Duitsland een pioniersrol in hebben gespeeld. Het is waar dat we de buitenlandse markten nodig hadden om te begrijpen dat dit de oplossing zou kunnen zijn.

We zijn begonnen met een goede dialoog met de landen waarin potentieel toerisme aanwezig is. De perceptie van de Europese Commissie is ook veranderd wat betreft protocollen en aanbevelingen. De aanbevelingen die in mei zijn aangenomen, waren toen goed, maar de situatie in september is heel anders.
We moeten met de pandemie leren leven en dat brengt ons bij de protocollen, die versterkt moeten worden, en ook bij de manier waarop belangrijke elementen als mobiliteitsbeperkingen worden gemeten.
De Spaanse regering werkt al wekenlang, ook in EU-verband, aan de aanpassing van de aanbevelingen in de huidige context.

We zijn er klaar voor, zegt Maroto Illera, en nu moeten we onze belangrijkste toeristische markten overtuigen. Het akkoord van de Commissie is zeer belangrijk omdat het een patroon van coördinatie vaststelt.
Daarom werken we enerzijds op gebied van coördinatie tussen alle landen en anderzijds ook met onze partners die meehelpen aan het openstellen van de corridors. gdv


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).