Illegaal feest stopgezet

Illegaal feest stopgezet

Geschreven op 14-09-2020
Guy Devos


Een illegale feestpartij op een finca in El Rosario en waarop 40 personen aanwezig waren, wordt door de politie stilgelegd. Het politieoptreden vond plaats naar aanleiding van klachten van buren in de omgeving van de finca.

Agenten van de lokale politie van El Rosario zijn enkele dagen geleden tussenbeide gekomen op een illegaal feestje in het gehucht Llano del Moro. Niemand had oog voor de hygiënische en sanitaire maatregelen die nochtans door de overheid hard worden gepromoot.

Op de plaats delict waren 40 mensen samen, en werden er twee van hen aangewezen als verantwoordelijken voor het evenement. Het organiseren van dergelijke bijeenkomsten, zonder de nodige maatregelen toe te passen wordt als een ernstige inbreuk beschouwd.
Alle aanwezigen moesten de locatie verlaten.

Het politieoptreden vond plaats naar aanleiding van klachten van buren rond het terrein waar het evenement werd gehouden, in een landelijk gebied van Llano del Moro. Toen de lokale politie ter plaatse kwam werd er eerst naar de vergunning gevraagd waardoor de bijeenkomst mocht doorgaan. Deze werd niet afgegeven, noch door de eilandregering, noch door de Canarische regering.
De twee organisatoren riskeren een boete die kan oplopen tot 30.000 euro.

Er zij aan herinnerd dat de politiemachten hun inspecties in de strijd tegen ‘botellones’ en illegale samenkomsten hebben geïntensiveerd en de actielijnen hebben versterkt. Dit na de recente toename van het aantal COVID-19-besmettingen. Ook de controles op praktijken die verband houden met het nachtleven, worden opgevoerd. gdv  

 


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).