Eerste schooldag met maatregelen

Eerste schooldag met maatregelen

Geschreven op 15-09-2020
Guy Devos


Afstanden, maatregelen en protocollen zijn dé criteria voor de eerste schooldag van het schooljaar 2020-2021. Veel scholen hebben al wegwijzers aangebracht en hygiëneproducten geplaatst, terwijl er in sommige onderwijscentra controverse ontstaat door het gebrek aan middelen en schoonmaakpersoneel.

Plaats de wegwijzers, reinig de faciliteiten, scheid de tafels, controleer of er voldoende zeep en alcoholische gel aanwezig is en kijk het protocol na. Dit zijn de taken die leerkrachten en ouders in de verschillende onderwijscentra van de Canarische Eilanden uitvoeren.
Alles moet klaar zijn, want vandaag begint het meest atypische schooljaar voor kleuters en leerlingen van het lager onderwijs. Woensdag start het atypische schooljaar voor het hoger onderwijs en het verplicht voortgezet onderwijs.

Met pijltjes, stoptekens en verkeerstekens worden de leerlingen de weg gewezen door de gemeenschappelijke ruimtes. Een schooldirecteur geeft aan dat het initiatief, waaraan de ouders van de leerlingen hebben deelgenomen, zal voorkomen dat kinderen elkaar onnodig kruisen en dat daardoor het aantal contacten zal verminderen.

Zelfs om naar de toiletten te gaan moet je je aan de regels houden. In één school hebben ze verkeerslichten geplaatst. Een rood licht waarschuwt dat het druk is, een groen licht geeft aan dat de ruimte toegankelijk is.

Om drukte aan de schoolpoorten te vermijden, worden in veel scholen de beginuren gespreid. Ouders die hun kinderen afzetten moeten dit doen in hun eigen tijdsblok. Zo kunnen er kinderen op school toekomen om 08.10, 08.20 en 08.30 en zelfs door verschillende ingangen.

Er zijn scholen die een isolatieruimte hebben voorzien, die zal worden gebruikt als er een verdacht geval van COVID-19 wordt gedetecteerd. Dit doen ze om snel te kunnen reageren om verdere besmettingen op school te vermijden. gdv


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).