Verjaardag zonder groot feest

Verjaardag zonder groot feest

Geschreven op 15-09-2020
Guy Devos


Muziek en dans op de Canarische Eilanden magnetiseren de inwoners op dezelfde manier als op de Caraïben. De vibes die één noot muziek teweegbrengt grenst aan het ongelooflijke. Wat de muziek op Curaçao, Bonaire, Saba, St. Eustatius en Sint-Maarten voor elkaar krijgt om mensen te bewegen is vergelijkbaar met wat de meest gekende folkloregroep van Tenerife op de lokale inwoners van de Canarische Archipel uitstraalt.

Het traditionele Sabandeño Festival is op zijn 42e verjaardag onderworpen aan de wisselvalligheden van deze coronatijd. Er kon niet gefeest worden zoals op eerdere edities.
Leider en oprichter van de wereldberoemde groep, Elfidio Alonso, was blij met de viering dit jaar, dat zo atypisch is voor het traditionele concert, dat doorging op de parkeerplaats van de Faculteit der Schone Kunsten.

Deze 32-koppige folkloregroep verspreidt een Canarisch klankarchief
waarbij ritme en geluid elkaar strelen. Het snarenspel in harmonie met het meerstemmig gezang en aangedikt met een ritmesectie, brengen kleur en gevoel muzikaal tot bij de luisteraar. 

Het jaarlijks terugkerend festival is zonder twijfel een de evenementen die het nauwst verbonden is met de viering van ‘Christus van La Laguna’. Daarom is het festival in de gegeven omstandigheden, waarin de COVID-19-pandemie ons de weg wijst, in vereenvoudigde uitgave doorgegaan. Alles wat mogelijk was, werd toegepast om het festival te handhaven in een vereenvoudigde uitvoering.

Elfidio Alonso zegt dat Los Sabandeños zich in de laatste fase van dit festival heeft geëngageerd om de nieuwe waarden van de muziek op de Canarische Eilanden te promoten en bekend te maken. Bij deze gelegenheid namen de zangers Sara Rodríguez, Pedro Manuel Afonso, Ángel Campos en Elena González deel. gdv


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).