Voorstel voor digitaal platform om reizigers te kunnen opvolgen

Voorstel voor digitaal platform om reizigers te kunnen opvolgen

Geschreven op 15-09-2020


De president van de ‘Círculo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife’ (CEST), Roberto Ucelay, heeft een voorstel ingediend bij de minister van Financiën, Begroting en Europese Zaken, Román Rodríguez, om een digitaal platform te creëren dat aan de hand van QR-codes alle reizigers kan opvolgen om de gezondheid van de burgers en de reizigers te kunnen garanderen.

Tijdens de bijeenkomst werd het belang benadrukt van de registratie van de toeristen en de burgers. Het is essentieel om een ​​digitaal register te hebben van degenen die de eilanden binnenkomen of verplaatsingen tussen de eilanden maken, in overeenstemming met de bestaande wetgeving inzake gegevensbescherming.

De voorzitter van de CEST legde Román Rodríguez de noodzaak uit om zo snel mogelijk tests uit te voeren bij aankomst en vertrek op de havens en luchthavens van de archipel. Anders, zei Ucelay, kunnen we het winterseizoen niet redden.

De CEST herinnert eraan dat de regionale uitvoerende macht bevoegd is om op te treden in situaties zoals die waarmee men momenteel wordt geconfronteerd. De tests, die zullen worden afgenomen bij het verlaten van de eilanden, moeten vergezeld zijn van medische certificaten zodat reizigers veilig en met garanties naar huis kunnen terugkeren, waardoor ze niet in quarantaine hoeven te gaan, legt Ucelay uit.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).