Nee, het gaat niet goed met migratie

Nee, het gaat niet goed met migratie

Geschreven op 16-09-2020


De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft verklaard dat men niet goed bezig is met de migratiecrisis op de eilanden, hoewel hij heeft erkend dat het een "gecompliceerde" kwestie is. Daarom eist hij dringende oplossingen van de staat.

Dit is geen onderwerp dat mag misbruikt worden in de politiek. Daarom zal ik ook nooit zeggen dat het goed gaat met migratie, aldus Torres. Het is voldoende om te kijken naar de immigranten die, zoals is gebeurd op de kade in Arguineguín (Gran Canaria), op dekens en in tenten hebben geslapen waar het om 14.00 uur 40 graden was. En dat we zien dat er dagelijks mensen sterven die trachten de overtocht te maken in gammele bootjes naar de Canarische Eilanden.

Torres benadrukte dat het niet een kwestie is van een of andere regering , maar dat er een sociale betrokkenheid moet zijn van alle administraties en het raakt ons geweten als we niet in staat zijn om solidair te reageren.

Evenzo legde hij uit dat sinds 2018 de migratieroutes zijn veranderd en dat de Atlantische route naar de Canarische Eilanden erg populair is geworden bij migranten die de oversteek trachten te maken. Het is noodzakelijk om deze mensen een 'waardige opvangplaats' te bieden en ervoor te zorgen dat ze hun weg naar het schiereiland kunnen voortzetten. Hen terugsturen is bijna onmogelijk, het is een ingewikkelde en moeilijke situatie, aldus Torres.

Teslotte benadrukte de president dat de bevoegdheden op het gebied van immigratie aan Spanje toebehoren en dat de Canarische Eilanden verleden week zelf maatregelen hebben genomen om niet-begeleide minderjarigen tijdelijk onder te brengen in hotels en appartementen.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).