Hotels waarschuwen voor massale sluitingen

Hotels waarschuwen voor massale sluitingen

Geschreven op 16-09-2020


De accommodatie-sector van de Canarische Eilanden, zowel de hotels als appartementen, die in juli de deuren openden, kunnen de situatie niet langer volhouden. Het verlies van de Duitse toeristen, de laatste treffer na de veto's van het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Scandinavische landen en het einde van de vakantie van de lokale bewoners, heeft de bezetting in het zuiden tot onder de 20% gebracht en er zijn geen nieuwe reserveringen in zicht.

In de stad is de situatie iest beter door de zakenreizen, maar het blijft onvoldoende om rendabel te zijn. Met 40% van het accommodatieaanbod open, is de bezettingsgraad onder de 20% gezakt en zijn de vooruitzichten erg slecht. Voor oktober is de situatie in het algemeen nog slechter dan voor september, geven bronnen aan van een bekende hotelketen.

De situatie heeft ertoe geleid dat sommige ketens, zoals Lopesan en Riu, hebben besloten vestigingen op de eilanden te sluiten en er een minimum open te laten om aan de magere vraag te voldoen. Andere ketens zoals Radisson, Barceló, Iberostar, Gloria Palace en Cordial, hebben voorlopig beslist om hun hotels nog niet te sluiten. Met de nadruk op voorlopig want als de situatie niet spoedig verandert, dan stevenen de Canarische Eilanden af op een massale sluiting van hun hotels.

September is al een ramp en oktober wordt nog erger, vertelt een woordvoerder van een gekende hotelketen. Indien er vanaf 15 oktober geen extra toeristen toekomen op de eilanden, dan gaan we allemaal naar een sluiting. Het is onmogelijk om een ​​hotel open te houden zonder klanten en niet een of twee hotels zullen sluiten, maar allemaal, zegt hij. De reactivering van het Britse en Duitse toerisme kan enkel plaatsvinden wanneer het besmettingsniveau daalt tot onder de 50 per 100.000 inwoners en dit moet het doel zijn van alle mensen die op de Canarische Eilanden wonen en werken. Zoniet dan staat ons een dramatische situatie te wachten.

Onze hoop is dat Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de komende dagen besluiten hun beperkingen te herzien en dat de PCR-tests definitief worden ingevoerd, zodat toeristen die naar hun land terugkeren niet in quarantaine hoeven te gaan als het resultaat negatief is. We hopen dat Europa zegeviert en dat er een akkoord wordt bereikt om een ​​einde te maken aan de mobiliteitsbeperkingen voor Europeanen.

Op 28 september is er een bijeenkomst van de ministers van toerisme van de Europese Unie en dat zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot de reactivering van het toerisme.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).