Zware verdenkingen

Zware verdenkingen

Geschreven op 16-09-2020
Guy Devos


De fractie van de CC-PNC van de Cabildo de Tenerife heeft de voorzitter van de eilandregering, Pedro Martín, gevraagd om uit te leggen wat er achter de aanbesteding voor het afvalbeheer schuilt. Het grootste contract in de geschiedenis van de onderneming ter waarde van 715 miljoen euro, staat onder zware verdenking.

De nationalisten hebben de Minister voor Duurzame Ontwikkeling en de Strijd tegen de Klimaatverandering, Javier Rodríguez Medina, ervan beschuldigd deel te nemen aan het gunningsproces van het afvalbeheerscontract, ondanks dat hij aandeelhouder is van een van de gepresenteerde bedrijven.

Het is mogelijk dat Javier Rodriguez zich schuldig heeft gemaakt aan enkele onrechtmatigheden of onregelmatigheden die hem, zowel op persoonlijk vlak als op politiek vlak, hard kunnen treffen. Het is noodzakelijk dat de juridische en politieke verantwoordelijkheden worden verduidelijkt. In een verklaring beweert CC-PNC g dat de directeur 3.609 aandelen van het bedrijf Sacyr bezit.

De nationalisten zeggen dat Rodriguez Medina voorzitter was van de aanbestedingsronde die op 16 december 2019 werd gehouden en waarin de drie voorstellen die in het kader van de aanbesteding werden ingediend, werden toegelaten: UTE Cespa Gestión de Residuos S.A. en Martínez Cano Canarias S.A.; UTE Urbaser-FCC Medio Ambiente; UTE Valoriza Servicios Medioambientales en S. A. en Syocsa Inarsa S.A.
Javier Rodriguez bezit aandelen in het bedrijf Sacyr, dat deel uitmaakt van Valoriza, een van de drie bedrijven die inzetten op het contract. Dit kan verstrekkende juridische gevolgen hebben, waarschuwt CC-PNC.

De nationalistische fractie beweert dat Rodriguez zich in dit proces heeft onthouden, aangezien de door hem elektronisch ondertekende notulen van de vergadering van 16 december 2019 aangeven dat hij de vergadering voorzat.
Wordt vervolgd. gdv


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).