Hardhorigen in Santa Cruz

Hardhorigen in Santa Cruz

Geschreven op 17-09-2020
Guy Devos


In Santa Cruz werden er meer dan honderd boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een mondmasker en 35 voor het vormen van ‘botellones’, dit is alcohol drinken op de openbare weg met meerdere personen.
Daarenboven zijn er, met betrekking tot de controle van de voorwaarden van de voor het publiek toegankelijke ruimten of inrichtingen, vier processen-verbaal opgesteld voor het niet in acht nemen van de sluitingstijden en drie voor het verzamelen van meer dan tien personen.

Hardhorige, meestal jongere mensen, gedragen zich onvolwassen en passen de coronaregelgeving niet of nauwelijks toe. Daarom gaat de lokale politie intenser controleren.
De 105 overtredingen die plaatselijke politie van Santa Cruz de Tenerife in de afgelopen week heeft geconstateerd zijn het resultaat van dit nonchalant gedrag.

Daarnaast werden zes overtredingen geconstateerd wegens gebrek aan respect en het niet opvolgen van de instructies van de agenten, werden er drie overtredingen vastgesteld voor het roken op plaatsen waar dit niet mag en werden er nog eens zeven boetes uitgeschreven voor het bezit of het gebruik van verdovende middelen.

De politionele overheden verwittigen de bevolking met een waarschuwing; de controles gaan onverminderd verder en worden zelfs geïntensiveerd omdat dit belangrijk en bepalend is voor de volksgezondheid. gdv


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).