Verboden te zwemmen

Verboden te zwemmen

Geschreven op 17-09-2020
Guy Devos


Zwemmen verboden in El Médano vanwege een kleine besmettingsgraad. Het gemeentebestuur zegt dat de Gezondheidsinspectie een nieuwe monstername zal uitvoeren in het gebied.

De gemeenteraad van Granadilla de Abona heeft op dinsdag een voorlopig zwemverbod ingesteld voor Playa Chica aan het centrale strand van El Médano, vanwege een contaminatie met de E. Coli-bacterie.

Het gemeentebestuur legt in een verklaring uit dat de Gezondheidsinspectiedienst een nieuwe monsterneming in het gebied zal uitvoeren en dat de resultaten naar verwachting goed zullen zijn, en het zwemverbod dan hoogstwaarschijnlijk kan worden opgeheven.

De verantwoordelijke overheid geeft aan dat de resultaten van de analyse op maandag niet optimaal waren, maar dat de geanalyseerde parameters net binnen de aanbevolen limieten bevonden.

De ontdekking van de besmetting als gevolg van de E.Coli-bacterie is het gevolg van de indiening van de resultaten van de routinematige analyse die dinsdag door de gezondheidsinspectiedienst van de Canarische Eilanden is uitgevoerd.

Daarom heeft het gemeentebestuur besloten om de badzone uit voorzorg te sluiten, ook om een adequaat veiligheidsniveau voor de bevolking te garanderen. In afwachting van de resultaten van de later uitgevoerde analyses.

De feiten worden nader onderzocht door de plaatselijke overheid, omdat de toegestane limieten in de zomer, mede door de daling van het aantal badgasten in september, nooit is overschreden. gdv


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).