Camping La Punta sluit seizoen af met goede cijfers

Camping La Punta sluit seizoen af met goede cijfers

Geschreven op 17-09-2020
Guy Devos


De gemeentelijke camping Punta del Hidalgo in La Laguna sloot het voorbije weekend de deuren en blikt terug op een geslaagd zomerseizoen. De gemiddelde bezettingsgraad bedroeg 87%, met in totaal 394 reserveringen en 1.528 personen die er overnachtten.

Schepen/wethouder van de gemeentelijke diensten, Josimar Hernandez, die de camping beheert, benadrukt in een persbericht dat dit een voortreffelijke bezettingsgraad is van het zomerseizoen, rekening houdend met de huidige coronaomstandigheden en ondanks een capaciteitsbeperking van 50%.
Hij bedankte hij de kampeerders die zich moesten aanpassen aan de uitzonderlijke omstandigheden die we moesten implementeren, met inbegrip van beperkingen op het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes.
Er waren geen incidenten en de coronamaatregelen werden door iedereen goed opgevolgd.

De camping was ononderbroken geopend van 19 juni tot 14 september, waarbij 39 van de 78 percelen werden ingenomen. Van deze 39 staanplaatsen waren er 31 zijn voor caravans, campers of tenten, aangevuld met acht kleine bungalows. In totaal waren er 8.517 overnachtingen.

Naast de goedkeuring van de veiligheidsprotocollen om gezondheidsmaatregelen te waarborgen en het risico van besmetting te vermijden, heeft de Raad van Gemeentelijke Diensten een webapplicatie online gezet om de reserveringen te vergemakkelijken. Daardoor wordt de controle over het aantal kampeerders gewaarborgd en de veiligheid geprioriteerd.

De camping blijft tot het eind van het jaar open gedurende de weekends. Er wordt tevens gewezen dat de website ook kan gebruikt worden om een plaats aan te vragen gedurende het weekend. gdv
 


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).