Vluchtelingen moeten doorreizen

Geschreven op 09-10-2020
Guy Devos


De burgemeester van Santa Cruz, José Manuel Bermúdez, heeft verklaard dat de Spaanse regering de migratiemechanismen moet goedkeuren zodat immigranten die illegaal op de Canarische Eilanden aankomen hun reis naar het Europese vasteland, de eindbestemming van de meesten onder hen, kunnen voortzetten.
Hij bracht enkele dagen geleden een bezoek aan Rosario González, het zorgcentrum van het Rode Kruis in de voormalige gevangenis van Tenerife I, en bedankte het personeel voor de inspanningen om een waardige zorg te verlenen aan degenen die hun leven op het spel zetten, op zoek naar een betere toekomst op het Europese continent.

Dit centrum herbergt momenteel ruim 170 immigranten van verschillende nationaliteiten, die tijdens hun verblijf in het centrum workshops en cursussen over verschillende onderwerpen moeten volgen.
Het werk van het Rode Kruis is prijzenswaardig. Enkel de kennis hoe en onder welke omstandigheden de vluchtelingen naar de eilanden kwamen dient hen het voordeel om zich in te leven en om ervoor te zorgen dat de huidige huisvestingsomstandigheden waardig zijn.
Dat sommige asielaanvragen worden afgewezen, verergert de situatie van deze mensen en maakt het alleen maar ingewikkeld.

De gemeenteraad van Santa Cruz werkt samen met immigranten met de middelen van het Gemeentelijk Onthaalcentrum (CMA) waar ze onderdak, voeding, douches, hygiëne en schone kleren krijgen.
Daarnaast zijn er initiatieven die tot doel hebben om de jongeren bewust te maken van en te sensibiliseren voor de realiteit in de samenleving van de eilanden en om de kennis van de Spaanse taal onder immigranten te bevorderen.

Er wordt ook een cursus gegeven om de meest gangbare talen te introduceren die door immigranten worden gesproken, met als doel om toekomstige tolken en bemiddelaars op te leiden. Deze kunnen zich dan aansluiten bij de begeleidende teams. De cursus is een succes, er zijn meer dan 50 kandidaten voor 15 plaatsen. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).