Ze garanderen de veiligheid van de 'Radar COVID'-applicatie

Geschreven op 09-10-2020


Uit een recente studie van de ‘Organización de Consumidores y Usuarios (OCU)’ is gebleken dat de 'Radar COVID' applicatie voor het opsporen en opvolgen van besmette personen, voldoende garanties voor veiligheid en privacy biedt, aangezien het geen persoonlijke gegevens registreert en veilig is bevonden.

De enige machtigingen van de 'app' zijn die welke strikt noodzakelijk zijn voor een goede werking, zoals het gebruik van 'bluetooth' om verbinding te maken met andere telefoons in de buurt of toegang tot internet om met de server te communiceren. Wat betreft de communicatie wordt er alleen verbinding gemaakt met een overheidsserver en alle gegevens worden verzonden met behulp van beveiligde protocollen en certificaten.

OCU hoopt dat deze conclusies de twijfels over privacy en veiligheid, die rond deze toepassing bestaan, zullen wegnemen. Volgens een recent onderzoek bij meer dan 1.500 mensen hebben twee op de drie burgers de app nog niet gedownload, hetzij vanwege twijfels over de privacy en het nut ervan, hetzij omdat het nog steeds niet werkt in hun autonome gemeenschap.

Anderzijds vraagt ​​OCU de openbare besturen om het gebruik van de 'app' onmiddellijk te integreren in de gezondheidssystemen van elk van de autonome gemeenschappen. Anders zal het nut van de applicatie zeer beperkt zijn, benadrukken ze.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).