Er komen vijf boten met migranten toe op Gran Canaria

Geschreven op 09-10-2020


Salvamento Marítimo heeft woensdag 59 inzittenden gered in vijf boten in het zuiden van Gran Canaria.

De eerste boot werd woensdag om 10:58 uur gedetecteerd met 13 inzittenden, allemaal mannen van Maghrebijnse afkomst.

Twee uren later redde dezelfde boot van ‘Salvamento Marítimo’ nog eens 20 migranten van Maghrebijnse afkomst in een boot in de buurt van Gran Canaria. Om 15:42 uur werd er een derde boot onderschept met 15 Maghreb-migranten en om 16:33 uur een vierde boot drie inzittenden.

De Guardamar Talía moest een laatste maal uitrukken om 19.30 uur om acht mannen van sub-Sahara afkomst te redden in een boot, 12 mijl ten zuiden van Gran Canaria.

Al deze mensen werden samengebracht in de haven van Arguineguín, in het zuidwesten van het eiland, waar Rode Kruismedewerkers en vrijwilligers de nodige humanitaire hulp hebben geboden en waar leden van de Nationale Politie alle migranten hebben geïdentificeerd, terwijl ze aan PCR-tests zullen worden onderworpen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).